Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Rabu, Februari 29

Resepi Menggunakan Stevia

double choc biscotti almond

Bahan-bahan

  • 1/2 cawan butter (dilembutkan)
  • 2/3 cawan gula (guna stevia lagi bagus)
  • 1/4 serbuk koko
  • 2 camca teh serbuk penaik
  • 1 4/3 cawan tepung gandum
  • 1 cawan almond (disangai)
  • 1 cawan chocolate chip
  • secubit garam
  • 2 butir telur

Cara-cara

  1. pukul butter & gula hingga kembang dan sebati.
  2. masukkan serbuk koko & serbuk penaik,gaul selama 2 minit.
  3. masukkan telur satu persatu, kemudian masuk kan tepung (gaul menggunakan tangan) hingga menjadi dough.
  4. campur kan almond & chocolate chip ke dalam dough.
  5. letak dough di atas dulang pembakar. biar kan selama 10 minit.
  6. panaskan oven terlebih dahulu 190oc.
  7. dough tadi dileperkan atas dulang pembakar. taburkan sedikit tepung diatas dough biscotti.
  8. bakar sehingga 20-25 minit. keluar kan. potong biscotti 1/2 inci.
  9. bakar semula potongan biscotti tadi dengan 165oc selama 6-8 minit setiap bahagian.
  10. sejuk kan biscotti tadi. siap untuk dihidang. (biscotti ni memang agak keras. tapi sedap di cicah dengan kopi atau teh. baru la biscotti tu jadi lembut)

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...